Rendőrségi felhívás

2019.07.03 11:03

Tisztelt polgárok,

itt van a nyári turista szezon, a szabadságok és a nyári szünidő ideje. Hogy az önök nyarát se rontsa el semmi, fokozottan ügyeljenek gyermekeikre és vagyontárgyaikra. Az említett időszakban a fiatalkorúak által elkövetett bűncselekmények száma is jelentősen megemelkedik. Ezek a bűncselekmények általában a vagyontárgyak és fiatal-, illetve időskorú személyek ellen irányulnak. Különös elővigyázatosság szükséges a fürdőzésnél, hogy megelőzzük a fulladásos tragédiákat, valamint figyeljenek hogy ne kerülhessen sor gyermekeik eltűnésére.

A vagyonvédelem keretein belül figyeljenek házaikra, pincéikre és egyéb tulajdonukban levő ingatlanaikra. Ne kerüljék el figyelmüket a közösségükben megjelenő idegenek. Különösen gyanúsak lehetnek a házaló eladók akik sok esetben csalták ki vagy lopták el főleg az idős emberek pénzét. A csalók különböző trükkökkel csalják ki a jóhiszemű polgárok pénzét, mint pénzváltás, nyeremény kifizetése, pénz visszatérítérítése a villanyszámlából, gázszámlából és hasonló hazugságok.

Vagyonukat lássák el megfelelő biztonsági berendezésekkel és hosszabb idejű eltávozásukkor otthonukból kérjék meg szomszédjaikat, ismerőseiket vagy rokonaikat, hogy nézzenek rá ingatlanukra és rendszeresen ürítsék ki postaládájukat.

Ne hagyjanak udvarukon látható helyen kerékpárokat, fűnyírókat és egyéb értékes dolgokat, amelyek könnyen lopás tárgyává válhatnak. Lakóházaik kulcsát eltávozáskor vigyék magukkal és ne dugdossák lakóházuk közelében, mert számtalan esetben jutottak be a károsultak házaiba a bűnelkövetők az eldugott kulccsal.

Felhívhatják önöket ismeretlen személyek, hogy hozzátartozójuk balesetet szenvedett és pénzre van szüksége valamilyen műtéthez. Ilyen esetekben mindíg hívják fel az érintett hozzátartozót és a csalást jelentsék a 158-as telefonszámon.