2020.12.19.-től érvényes rendeletek

2020.12.18 18:47

2020. december 19-én, szombat reggel 5 órakor érvénybe lép a kijárási tilalom Szlovákiában,     e tilalom alól több kivétel is lesz, például a családlátogatás, a munkába járás, a létfontosságú áruk beszerzése vagy üzemanyag-vásárlás céljából történő utazás. El lehet majd menni a postára, illetve az internetes üzletek csomagátvételi pontjaira is. A kormányhatározatba foglalt intézkedések január 10-ig maradnak érvényben.
Az otthonunkat elhagyhatjuk majd a gyerekekről vagy háziállatokról való gondoskodás céljából is, ezenkívül elmehetünk a legközelebbi bankba és a biztosítótársaságok irodáiba. Nyitva tarthatnak a síközpontok is.

Ez idő alatt nem tarthatnak nyitva például a fodrászatok és a masszázsszalonok.
A legfeljebb két háztartásban élők el is utazhatnak közösen, a rekreációs létesítmények látogatása sem tilos. A kormány a munkáltatóknak azt javasolja, hogy ha lehet, tegyék lehetővé az alkalmazottaknak az otthoni munkavégzést, mert ez is jelentősen korlátozza a vírus terjedését.
Továbbra is érvényben vannak az ún. vörös országból való visszatérésre vonatkozó szabályok.

A közegészségügyi hivatal elrendelte a templomokban való szigorúbb feltételeket is, miszerint minden második padot szabad elfoglalni és ott is egy ülőhelyet kihagyva egyes személyek között.

Az idősek részére a bevásárlásra kijelölt idősáv röviditve lesz dec. 24-től dec. 31-ig: 9orától -10 óráig vásárolhatnak.