Újdonságok

Papírgyűjtés 2018 December

2018.12.07 16:09

Értesítjük lakosságunkat, hogy 2018. december 12-én szerdán délután 15:00-tól 17:30-ig papírgyűjtés lesz községünkben. Az összekötözött öreg papírt (kartonpapíron kívül!) egy sárga színű furgon fogja összegyűjteni. A leadott papírért wc papírt, konyhai törlőkendőt vagy szalvétát lehet kapni.

Meghívó az újjonan megválasztott Lukanényei Képviselőtestület alakuló nyilvános ülésére

2018.12.03 12:15

     Tisztelettel meghívjuk Önt 2018. december 7-én 17,00 órai kezdettel a községháza nagytermében megszervezendő alakuló képviselő testületi gyűlésre.

 

A javasolt program:

 

1. Megnyitó (jelenlegi polgármester)

2. A jegyzőkönyv író és hitelesítők megválasztása

3. A választási eredmények ismertetése és a megbízó levelek átadása az újonan megválasztott 

    polgármesternek és képviselőknek (a választóbizottság elnöke)

4. Az új polgármester eskületétele, a községi jelvények "inszígniák" átadása, az ülés vezetésének

    átvétele az új polgármester által

5. Az új képviselők eskütétele

6. Az új polgármester székfoglaló beszéde

7. Az ülés programjának jóváhagyása

8. A javasló bizottság megválasztása

9. A képviselőtestület összehívására jogosult képviselő megválasztása

10. Az alpolgármester megválasztása

11. Az új polgármester fizetésének jóváhagyása

12. A képviselők javadalmazásának jóváhagyása

13. Vita

14. A határozatok jóváhagyása

15. Zárszó

 

Képviselotestulet alakulo ülese_Meghívó.jpg (226276)

A 2018-as választások eredményei

2018.11.12 21:42

Polgármesteri választás eredménye 2018:

Híves Ladislav 422
Ing. Bielik Miroslav 239
Bendík Vojtech 75
Zaťko Ján 56
Török Attila 16

 

Képviselők:

Darina Antolikova 445

Gabriel Katyi 362
Terezia Töröková 349
Karol Görög 339
Viktor Šimunek 308
Jozef Gyurkovics 303
Timotej Tomašik 290
Gabriel Vršansky 288
Michal Török 284

 

További képviselő jelöltek sorrendje:

Jozef Káplár 281

Ján Híveš 254

Robert Nemčok 246

Ladislav Tóth 237

Zoltán Kuzma 225

Mária Boldogová 185

Angelika Tomašiková 177

Ján Nemčok 171

Viktor Bendík 166

Štefan Nozdrovický 162

Ladislav Baška 151

Zoltán Varga 149

Sándor Soós 130

Tibor Očko 128

Alžbeta Čeriová 122

Štefan Škerlec 117

Zsolt Katkó 66

Attila Batta 49

 

Odpis zápisnice miestnej volebnej komisie o výsledku volieb.pdf (800976)

 

Önkormányzati választások jelöltjei

2018.10.08 12:51

Önkormányzati polgármester-jelöltek

 Önkormányzati képviselő-jelöltek 

 

Választások a helyi önkormányzati szervekbe - Tájékoztató

2018.08.28 11:20

Választások a helyi önkormányzati szervekbe

Tájékoztatás a választók számára

 

I

A választások dátuma és ideje A helyi önkormányzati szervekbe való választások 2018 november 10.-én szombaton 7:00-tól 22:00 óráig kerülnek megtartásra

II

Választási jog

A helyi önkormányzati szervekbe való választásokra helység azon lakosai jogosultak, akik a helységben állandó lakhellyel rendelkeznek és legkésőbb a választások napján betöltötték a 18. életévüket.

A választási jogot akadályozza a személyi szabadságnak közegészségügyi okokból való törvény általi korlátozása.

III

A választhatóság joga

A helyi (városi) önkormányzat, a Szlovák köztársaság fővárosában, Pozsonyban (Bratislava) és Kassa (Košice) városban a városrészi önkormányzat képviselőjévé azok a lakosok választhatóak, akik a helységben, ahol jelöltként indulnak, állandó lakhellyel rendelkeznek, és legkésőbb a választás napján betöltötték a 18. életévüket.

A helység, város vagy városrész polgármesterévé a helység olyan lakosa választható, aki a helységben, ahol jelöltként indul, állandó lakhellyel rendelkezik, és legkésőbb a választás napján betöltötte a 25. életévét.

A választhatósági jogot akadályozza, ha a személy

  • szabadságvesztés-büntetését tölti,
  • szándékos bűncselekmény miatt jogerősen el van ítélve, hacsak az ítélet nem került eltörlésre,
  • meg van fosztva jog- és cselekvőképességétől

IV

A szavazás módja

A választó csak az állandó lakhelyét jelentő helységben szavazhat abban
a választókörzetben, amelyben a választók névjegyzékén fel van jegyezve.

A választó a választási helyiségbe való érkezése után köteles igazolni személyazonosságát a körzeti választási bizottságnak személyi igazolványának vagy külföldi polgár esetén tartózkodási engedélyének bemutatásával.

Ezután a körzeti választóbizottság bekarikázza a választó sorszámát a választók névjegyzékén és két szavazólapot ad a választónak - egy szavazólapot a helységi (városi) képviseletbe való választáshoz, egyet pedig a helység (város) polgármesterének választásához, valamint a helység (város) hivatalos kerek pecsétjével ellátott üres borítékot.

A szavazólapok és a boríték átvételét a választó a szavazók névjegyzékén saját kezű aláírásával erősíti meg.

Minden választónak a szavazás előtt be kell mennie a szavazólapok kitöltésére szolgáló fülkébe. Annak a választónak, aki nem megy be a szavazólapok kitöltésére szolgáló fülkébe, a körzeti választási bizottság nem teszi lehetővé a szavazást.

A helyi (városi) képviselőtestület képviselőinek választására szolgáló szavazólapon a választó legfeljebb annyi jelölt sorszámát karikázhatja be, ahány képviselőnek az adott szavazókörzetben megválasztottnak kell lennie.
(A szavazókörzetben megválasztandó képviselők száma fel van tüntetve a szavazólapon.)

A helység (város) polgármesterének megválasztására szolgáló szavazólapon a szavazó csak egyetlen jelölt sorszámát karikázhatja be.

A szavazólapok kitöltésére szolgáló fülkében a szavazó a borítékba helyez egy szavazólapot a helyi (városi) képviselőtestületbe való választásra és egy szavazólapot a helység (város) polgármesterének megválasztására.

A választó kérésére a körzeti választóbizottság a hibásan kitöltött szavazólapokat másikra cseréli. A hibásan kitöltött szavazólapokat a választó a felhasználatlan
és hibásan kitöltött szavazólapok számára kijelölt urnába helyezi.

Az a választó, aki egészségi állapota vagy írásképtelensége miatt nem képes maga kitölteni a szavazólapot, és ezt a szavazás előtt a körzeti választóbizottság tudomására hozza, jogosult arra, hogy a szavazólapok kitöltésére szolgáló fülkébe egy olyan alkalmas személyt vigyen magával, aki az ő utasításainak és a törvénynek megfelelően kitölti és a borítékba helyezi a szavazólapokat. A szavazófülkébe való belépés előtt a körzeti választóbizottság tagja mindkét személyt tájékoztatja a szavazás rendjéről és a választások előkészületei és lefolyása meghiúsítása bűncselekményének büntetőjogi tényállásáról. A körzeti választóbizottság tagjai nem tölthetik ki a választók szavazólapjait.

Az a választó, aki egészségügyi okokból nem képes a borítékot az urnába helyezni, megkérhet másik személyt, aki a jelenlétében az urnába teszi a borítékot,
de ez a személy nem lehet a választóbizottság tagja.

Az a választó, aki a választóhelyiségben komoly, elsősorban egészségügyi okokból nem képes megjelenni, jogosult megkérni a községet és a választás napján a körzeti választóbizottságot a szavazás mozgóurnával történő lefolytatására, de csak annak a választókörzetnek területén, amelyre a körzeti választóbizottság fel lett állítva.

A választó köteles a felhasználatlan vagy hibásan kitöltött szavazólapot
a felhasználatlan vagy
hibásan kitöltött szavazólapok számára kijelölt lepecsételt urnába helyezni, máskülönben szabálysértést követ el, amelyért 33 euro összegű bírság megtérítésére lesz kötelezve.

 

INFO: ocunenince@centrum.sk

Mellékletek:

Oznamenie o urceni poctu poslancov.jpg (278453)
Počet voličov.jpg (151260)
Vytvorenie volebneho okrsku a urcenie volebnej miestnosti.jpg (182163)
Zapisovateľka Okresovej Volebnej komisie.jpg (193411)
Informácie pre nezávislých kandidátov: https://www.minv.sk/?oso18_info3

 

Zoznam zaregistrovaných kandidátov pre voľby do Obecného zastupiteľstva v Neninciach.pdf (361744)
Zoznam zaregistrovaných kandidátov pre voľby starostu obce Nenince.pdf (156553)
 

Papírgyűjtés 2018

2018.03.26 14:09

Értesítjük lakosságunkat, hogy 2018. március 28-án szerdán délután 15:30-tól 17:30-ig papírgyűjtés lesz községünkben. Az összekötözött öreg papírt (kartonpapíron kívül!) egy sárga színű furgon fogja összegyűjteni. A leadott papírért wc papírt, konyhai törlőkendőt vagy szalvétát lehet kapni.

Testvérvárosi találkozó Ráckeve 2017

2017.11.22 14:54

Testvérvárosi találkozó Ráckevén

Egymástól tanulva – az Európai Unió megújítása

 

Ráckeve (Magyarország, Pest megye) testvérvárosi találkozót szervezett 2017.09.16-2017.09.20 között „Egymástól tanulva – az Európai Unió megújítása” címmel. A projektet az Európai Unió finanszírozta az „Európa a polgárokért” program keretében.

A projektben részt vevő városok: Calden (Németország, 22 fő), Ciumani (Románia, 16 fő), Skorenovac (Szerbia, 16 fő), Ráckeve (Magyarország, 20 fő), Nenince (Szlovákia, 16 fő), Baktalórántháza (Magyarország, 16 fő)

A rendezvény programjai hozzájárultak az európai integráció megerősítéséhez, valamint ösztönözték az eseményre résztvevőket delegáló országok polgárainak fokozottabb szerepvállalását az EU ügyeiben.

Első nap az érkezést egy rövid köszöntő, majd kötetlen ismerkedés követte. A második nap nyitóelőadása az EU jelenlegi helyzetének és jövőbeni feladatainak összefoglalását tartalmazta, amely után műhelybeszélgetéseken tekintették át az EU hosszú távú vízióját, a demokratikusabbá tételének lehetőségeit, és azt, milyen EU-t szeretnének a jövőben. A harmadik nap műhelybeszélgetései az EU ügyeit érintő döntések tekintetében a fiatalok bevonásának, a közösségi média használatának, és a civil részvétel szélesítésének kereteit vizsgálták meg, valamint több olyan projektet ismerhettek meg a jelenlévők, amelyek követendő példák lehetnek. A negyedik nap az összegzésekkel és a sajtónak szánt ismertető elkészítésével telt. A zárónap a résztvevők megegyeztek, hogy mivel a közösen töltött időben számtalan hasznos ismerethez jutottak, folytatni szeretnék az EU jövőjét érintő kérdések megvitatását.

A műhelybeszélgetéseknél minden csoportban minden résztvevő ország és testvérváros delegációjából volt résztvevő. Korban, társadalmi hovatartozásukban is különbözőek, voltak köztük az önkormányzatnál dolgozók és más foglalkozási ágak képviselői.

A kultúrák közötti párbeszéd előmozdítja egymás közös megértését, növeli a toleranciát, egymás tiszteletét és a közös megoldás megtalálását. Így a találkozó a közös európai identitás kialakításának hatékony eszköze volt.

MKP - Megyei választások 2017

2017.10.18 13:12

A MAGYAR KÖZÖSSÉG PÁRTJA MEGYEI KÉPVISELŐJELÖLTJEINEK MŰSOROS KAMPÁNYRENDEZVÉNYEI

2017. október 22-én, vasárnap 17.00 órakor Lukanényén a kultúrházban
Műsor: Kiss zenészek, Lukanényei Citerazenekar, Ress Hajnalka, a budapesti Madách Sznház művésznője

2017. október 27-én, pénteken 17.00 órakor Ipolynyéken a kultúrházban
Műsor: Kiss zenészek, ipolynyéki hagyományőrző éneklőcsoport, Ress Hajnalka, a budapesti Madách Színház művésznője

2017. október 29-én, vasárnap 17.00 órakor Nagykürtösön a kultúrházban
Műsor: Kiss zenészek, mini zongorakoncert: Alisa Yajima /Japán/, Baráz Ádám /HU/, éneklőcsoportok: Apátújfalu, Bussa, Ipolynyék
PESTI KABARÉ: Ress Hajnalka, a Madách Színház művésznője, Reviczky Gábor, Kossuth-és Jászai Mari-díjas színművész, Beregi Péter, érdemes művész.

Tájékoztatás a választók számára

2017.10.10 15:32

Választások a

regionális önkormányzati szervekbe

Tájékoztatás a választók számára

I

A választások dátuma és ideje

A regionális önkormányzati szervekbe való választások

2017 november 4.-én szombaton 7:00-tól 22:00 óráig

kerülnek megtartásra

II

Választási jog

A regionális önkormányzati szervekbe való választásokra a Szlovák Köztársaság állampolgárai jogosultak, valamint azok a külföldi állampolgárok, akiknek a regionális önkormányzat területén található helységben vagy a regionális önkormányzati szervekbe való választások céljára annak területe alá tartozó katonai körzetben állandó tartózkodási engedéllyel rendelkeznek (a továbbiakban „a regionális önkormányzat lakója“) és legkésőbb a választások napján betöltötték a 18. életévüket.

A választási jogot akadályozza:

- a személyi szabadságnak közegészségügyi okokból való törvény általi korlátozása,

- különösen súlyos bűncselekmény elkövetése miatt kiszabott szabadságvesztés-büntetés töltése.

III

A választhatóság joga

A regionális önkormányzat képviseletének képviselőjévé azok a személyek választhatóak, akik abba a választókörzetbe tartozó helységben vagy katonai körzetben, ahol indulnak, állandó lakhellyel rendelkeznek, és legkésőbb a választás napján betöltik a 18. életévüket.

A regionális önkormányzat elnökévé a regionális önkormányzatnak olyan lakosa választható, aki legkésőbb a választás napján betölti a 25. életévét

A választhatósági jogot akadályozza, ha a személy

- szabadságvesztés-büntetését tölti,

- szándékos bűncselekmény miatt jogerősen el van ítélve, hacsak az ítélet nem került eltörlésre,

- meg van fosztva jog- és cselekvőképességétől.

IV

A szavazás módja

A választó csak az állandó lakhelyét jelentő helységben szavazhat abban a választókörzetben, amelyben a választók névjegyzékén fel van jegyezve.

A választó a választási helyiségbe való érkezése után köteles igazolni személyazonosságát a körzeti választási bizottságnak személyi igazolványának vagy külföldi polgár esetén tartózkodási engedélyének bemutatásával.

 

 

Ezután a körzeti választóbizottság bekarikázza a választó számát a választók névjegyzékén és két szavazólapot ad a választónak - egy szavazólapot a képviseletbe való választáshoz, egyet pedig a regionális önkormányzat elnökének választásához, valamint a helység (vagy város, városrész) hivatalos kerek pecsétjével ellátott üres borítékot. A szavazólapok és a boríték átvételét a választó a választók névjegyzékén saját kezű aláírásával erősíti meg.

Minden választónak a szavazás előtt be kell mennie a szavazólapok kitöltésére szolgáló fülkébe. Annak a választónak, aki nem megy be a szavazólapok kitöltésére szolgáló fülkébe, a körzeti választási bizottság nem teszi lehetővé a szavazást.

A képviseletbe való választásra szolgáló szavazólapon a szavazó legfeljebb annyi jelölt sorszámát karikázhatja be, ahány képviselőnek az adott szavazókörzetben megválasztottnak kell lennie. (A szavazókörzetben megválasztandó képviselők száma fel van tüntetve a szavazólapon.)

Az elnök megválasztására szolgáló szavazólapon a szavazó csak egyetlen jelölt sorszámát karikázhatja be.

A szavazólapok kitöltésére szolgáló fülkében a szavazó belehelyezi a képviseletbe való választásra és az elnök megválasztására szolgáló egy-egy szavazólapot a borítékba. A választó úgy szavaz, hogy a szavazólapok kitöltésére szolgáló fülke elhagyása után a borítékot belehelyezi az urnába.

A választó kérésére a körzeti választóbizottság a hibásan kitöltött szavazólapokat másikra cseréli. A hibásan kitöltött szavazólapokat a választó a felhasználatlan és hibásan kitöltött szavazólapok számára kijelölt urnába helyezi.

Az a választó, aki egészségi állapota vagy írásképtelensége miatt nem képes maga kitölteni a szavazólapot, és ezt a szavazás előtt a körzeti választóbizottság tudomására hozza, jogosult arra, hogy a szavazólapok kitöltésére szolgáló fülkébe egy olyan alkalmas személyt vigyen magával, aki az ő utasításainak és a törvénynek megfelelően kitölti és a borítékba helyezi a szavazólapokat. A szavazófülkébe való belépés előtt a körzeti választóbizottság tagja mindkét személyt tájékoztatja a szavazás rendjéről és a választások előkészületei és lefolyása meghiúsítása bűncselekményének büntetőjogi tényállásáról. A körzeti választóbizottság tagjai nem tölthetik ki a választók szavazólapjait.

Az a választó, aki egészségügyi okokból nem képes a borítékot az urnába helyezni, megkérhet másik személyt, aki a jelenlétében az urnába teszi a borítékot, de ez a személy nem lehet a választóbizottság tagja.

Az a választó, aki a választóhelyiségben komoly, elsősorban egészségügyi okokból nem képes megjelenni, jogosult megkérni a községet és a választás napján a körzeti választóbizottságot a szavazás mozgóurnával történő lefolytatására, de csak annak a választókörzetnek területén, amelyre a körzeti választóbizottság fel lett állítva.

A választó köteles a felhasználatlan vagy hibásan kitöltött szavazólapot a felhasználatlan vagy hibásan kitöltött szavazólapok számára kijelölt lepecsételt urnába helyezni, máskülönben szabálysértést követ el, amelyért 33 euro összegű bírság megtérítésére lesz kötelezve.

 

ZOZNAM ZAREGISTROVANÝCH KANDIDÁTOV pre voľby do zastupiteľstva Banskobystrického samosprávneho kraja podľa volebných obvodov.pdf (212 kB)
 

ZOZNAM ZAREGISTROVANÝCH KANDIDÁTOV pre voľby predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja.pdf (209,8 kB)
 

Ünnepeljünk Együtt! Augusztus 19-20.

2017.08.17 17:24

<< 12 | 13 | 14 | 15 | 16 >>